256 x 158

Podotherapie Eindhoven

Podotherapeut Eindhoven

Als u last hebt van voetklachten of problemen tijdens het bewegen, kan podotherapie een uitkomst bieden. Stadspodotherapie is dé podotherapeut van Eindhoven en specialist op het gebied van voetklachten, knieklachten, rug, heupklachten en huid- en nagel problematiek.

Voor wie is podotherapie in Eindhoven?

Al meer dan 500 mensen uit Eindhoven en omgeving vonden hun weg naar onze praktijken. We streven er altijd naar om zo veel mogelijk mensen van hun pijnklachten af te helpen en met een goed gevoel de deur uit te laten lopen.  

Naast volwassenen met pijnklachten zoals: voet, knie, rug, heup, huid- en nagelklachten, zijn we ook gespecialiseerd in podotherapie behandelingen voor sporters met pijn tijdens het sporten of een blessure, mensen met Diabetes type 1 en kinderen. 

Wanneer uw kind last heeft van groeipijn, regelmatig struikelen of sneller slijtende schoenen, dan kan het verstandig zijn om te kijken of een podotherapeut de oplossing kan bieden. 

Bent u op zoek naar een podotherapeut in Eindhoven? Maak dan een afspraak voor een eerste consult zodat we uw of de klachten van uw kind kunnen analyseren en waar nodig kunnen helpen om van de klachten af te komen. 

Locaties podotherapie Eindhoven

U bent van harte welkom bij een van onze podotherapie locaties in Eindhoven. Onze praktijken bevinden zich in de stadsdelen Stratum en Tongelre en zijn gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets (wanneer u uit Eindhoven en omgeving komt) of met het openbaar vervoer.  

Podotherapie Stratum

Bezoekersadres: Sint Lidwinastraat 6, 5643 RS Eindhoven. Parkeren is gratis. 

Openbaar vervoer: Vanaf centraal station Eindhoven pakt u buslijn 324 richting Geldrop Coevering. U stapt uit bij halte: Eindhoven, Roothaanstraat. De bus stopt voor de deur van de praktijk. 

Podotherapie Tongelre

Bezoekersadres: Ceramlaan 12, 5641 GD Eindhoven, parkeren is gratis. 

Openbaar vervoer: Met het openbaar vervoer kunt u vanuit station Eindhoven stadsbus 5 nemen. Deze stopt bij de halte Koudenhovenseweg Zuid op 5 minuten lopen van onze praktijk. 

Maak een afspraak bij een van onze podotherapie praktijken.

Wat is podotherapie?

Podotherapie is gericht op het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van voetklachten en klachten die voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voet. Een podotherapeut behandelt niet alleen voetklachten, maar ook klachten die veroorzaakt worden door een verkeerde stand van de voeten of een verkeerde manier van bewegen. Hierbij kun je denken aan klachten aan de knieën, heupen, rug en nek. 

Stadspodo-lage-resolutie-63

Wat doet een podotherapeut?

Een podotherapeut onderzoekt jouw voeten en kijkt naar de manier waarop jij beweegt. Op basis van deze informatie kan de podotherapeut een behandelplan opstellen 

Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog?

Een podotherapeut en een podoloog zijn beide gezondheidsprofessionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van voetproblemen, maar er is een verschil tussen de twee.

Een podotherapeut heeft een vierjarige HBO-opleiding Podotherapie gevolgd en is opgeleid om een breed scala aan voetaandoeningen te diagnosticeren en behandelen, zoals klachten aan de enkels, knieën, heupen en rug die kunnen voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voet. De podotherapeut kan onder andere steunzolen, orthopedische schoenen, nagelbeugels, ortheses en siliconen teenstukjes voorschrijven en maken om de voetproblemen te behandelen.

Een podoloog is over het algemeen opgeleid als medisch pedicure en heeft daarnaast een vervolgopleiding Podologie gevolgd. Podologen behandelen voornamelijk huidaandoeningen en nagelproblemen van de voet. Ze kunnen ook advies geven over schoenen en podotherapeutische zolen, maar mogen deze niet zelf voorschrijven en aanmeten.

Kortom, hoewel beide beroepen gericht zijn op het behandelen van voetproblemen, heeft een podotherapeut een bredere en meer gespecialiseerde opleiding en kan meer behandelingen aanbieden dan een podoloog.