256 x 158

Tarieven

Wat kost podotherapie?

Op deze pagina geven wij een actueel overzicht van onze prijzen. Podotherapie wordt vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Wat voor uw situatie geldt kunt u opzoeken in ons vergoedingenoverzicht.

Voor suikerziekte (diabetes mellitus) kunnen andere tarieven gelden. Deze hangen af van uw zorgprofiel en ons contract met uw zorgverzekering. Voor meer informatie raden wij u aan om even contact met ons op te nemen.

Rekenvoorbeelden

Rekenvoorbeeld 1.

Wat kosten steunzolen?
  • Als u als nieuwe klant bij ons binnenkomt en er komt uit het onderzoek dat u steunzolen nodig heeft, dan is de totaalprijs € 294. Dit is inclusief telefonisch intakegesprek, het eerste onderzoek, de steunzolen (incl. therapiedeel en afleverconsult) en een nacontrole. Als blijkt dat u verder geen behandeling nodig heeft of als wij u doorverwijzen naar een andere specialist, betaalt u alleen de kosten van het onderzoek (€ 119). Binnen drie maanden kunt u voor slechts € 99 een extra paar steunzolen bestellen, bijvoorbeeld voor in uw sandalen of werkschoenen. Als u als bestaande klant toe bent aan nieuwe zolen, dan is de totaalprijs € 238.

Rekenvoorbeeld 2.

Wat kost een teenstuk (orthese)?
  • Als u als nieuwe klant bij ons binnenkomt en er komt uit het onderzoek dat u een gemiddeld teenstuk nodig heeft, dan is de totaalprijs € 176. Dit is inclusief telefonisch intakegesprek, het eerste onderzoek, het teenstuk en een nacontrole. Als blijkt dat u verder geen behandeling nodig heeft of als wij u doorverwijzen naar een andere specialist, betaalt u alleen de kosten van het onderzoek (€ 119). Als u als bestaande klant toe bent aan een nieuw gemiddeld teenstuk, dan is de totaalprijs € 120.

Rekenvoorbeeld 3.

Wat kosten slippers of sandalen op maat?
  • Als u slippers of sandalen wilt met een ingebouwde steunzool, betaalt u € 65 voor het bovendeel en het aanmeten, en € 294 voor het onderzoek, de steunzolen (incl. therapiedeel en afleverconsult) en een nacontrole. De totaalprijs komt dan op € 359, zowel voor nieuwe als bestaande klanten.

Tarieven voor diensten

Telefonisch intakegesprek

Gratis
  • Bent u nog niet bekend met podotherapie en/of wilt u weten of podotherapie uw klacht kan verhelpen of verminderen? Neem dan telefonisch contact met ons op voor een eerste intake of informatieve kennismaking.

Eerste onderzoek

119
  • We starten met een anamnese (vraaggesprek) waarin we uw klachten en medische geschiedenis bespreken. Daarna volgt een uitgebreid onderzoek om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

Vervolgonderzoek

59
  • In een vervolgonderzoek bespreken we hoe het gaat met uw klachten en zorgen we dat de behandeling optimaal blijft. Zo kunnen we bijvoorbeeld nieuwe steunzolen aanmeten als de oude versleten zijn.

Toeslag onderzoek

t.b.v. steunzolen (therapiedeel)

26
  • Blijkt tijdens het onderzoek dat u steunzolen nodig heeft? Dan zorgen wij er tijdens het vervaardigen, modelleren, afpassen, afwerken en controleren van de steunzolen voor dat deze optimaal passen bij uw klachten. Voor deze tijd brengen wij deze toeslag in rekening.

Controle / kort consult

(15 min)

30
  • Heeft u een korte vraag? Of wilt u weten of uw steunzolen of teenstuk (orthese) nog optimaal werkt? Hiermee helpen wij u graag in een kort consult.Instrumentele behandeling

(30 min)

49
  • Huid- en nagelproblematiek lossen wij op tijdens een instrumentele behandeling. Bijvoorbeeld het weghalen van een likdoorn of het behandelen van een ingegroeide teennagel.


Bovenstaande tarieven zijn vrijgesteld van BTW. Wij willen u er op wijzen dat onze algemene voorwaarden van toepassing zijn op al onze diensten. Deze tarieven gelden vanaf 1 maart 2023.

Tarieven voor producten & materialen

Steunzolen (eerste paar) € 119
Steunzolen (extra paar binnen 3 maanden) € 99
Steunzolen (gecertificeerd voor veiligheidsschoenen) € 149
Bovendeel slipper, sandaal of pantoffel € 65
Hakverhoging (ascendens) € 9
Nagelbeugel (orthonyxie) € 31
Teenstuk (orthese) klein / middel / groot € 21 / € 31 / € 41
Taping klein / groot € 13 / € 20
Zilvernitraatstift € 9,95
Voetcrème € 8,95

Indien van toepassing zijn bovenstaande tarieven inclusief BTW. Wij willen u er op wijzen dat onze algemene voorwaarden van toepassing zijn op al onze diensten. Deze tarieven gelden vanaf 1 maart 2023.

Tarieven voor correcties & reparaties

Correctie of reparatie steunzolen (binnen garantie)Gratis
Correctie of reparatie steunzolen (buiten garantie)€ 35
Correctie of reparatie teenstuk (orthese)Gratis
Correctie of reparatie slippers, sandalen of pantoffels (binnen garantie)Gratis
Correctie of reparatie slippers, sandalen of pantoffels (buiten garantie)€ 45

Indien van toepassing zijn bovenstaande tarieven inclusief BTW. Het tarief ‘binnen garantie’ geldt indien u een klacht heeft over onze producten die door ons gegrond wordt verklaard. De klachtenregeling kunt u vinden in onze algemene voorwaarden. Bij correctie of reparatie buiten garantie wordt ook een kort consult (15 min) in rekening gebracht.

Bij de meeste zorgverzekeringen worden de kosten voor podotherapie in de aanvullende verzekering vergoed. Bekijk ons vergoedingen-overzicht wat er door uw verzekering vergoed wordt.

Let op: als u suikerziekte (diabetes mellitus) heeft, kunnen andere tarieven gelden. Deze hangen af van uw zorgprofiel en ons contract met uw zorgverzekeraar. In dit geval kunnen wij de factuur meestal indienen bij uw zorgverzekeraar. Dit gaat niet af van uw eigen risico. Voor meer informatie raden wij u aan om even contact met ons op te nemen.

Veelgestelde vragen

Wat doet een podotherapeut nu precies? Worden steunzolen vergoed? Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig? Deze en nog meer vragen (én antwoorden) vind je in onze uitgebreide FAQ.