256 x 158

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen

Wat doet een podotherapeut nu precies? Worden steunzolen vergoed? Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig? Deze en nog meer vragen (én antwoorden) vind je in onze uitgebreide FAQ. 

Podotherapie

Heeft u last van uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug? Dan is het verstanding om naar de podotherapeut te gaan. Wij behandelen klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van voeten en/of benen of de manier waarop u staat of loopt.

U kunt ook bij ons terecht bij huid- en nagelproblemen en bij voetklachten als gevolg van reuma en diabetes. Ook helpen wij sporters die last hebben van blessures of voetgerelateerde klachten. 

Tenslotte geeft de podotherapeut voorlichting en advies, bijvoorbeeld over de juiste schoenen.

De podotherapeut is de specialist in de voetengezondheidszorg en behandelt alle klachten aan de voeten, tenen en nagels. Ook kan de podotherapeut u helpen met klachten op andere plekken in het lichaam die komen door een afwijkende voetstand, teenstand of looppatroon. Bijvoorbeeld de knieën, heupen of rug. 
 
De fysiotherapeut heeft verstand van de beweging van het hele lichaam, maar is minder gespecialiseerd in klachten die komen door de manier waarop u staat of loopt.

Podotherapeut is een bij wet beschermde titel. Dit betekent dat u zeker weet dat een podotherapeut een 4-jarige hbo-opleiding heeft gevolgd. Podoloog is een vrij beroep, wat betekent dat iedereen deze titel mag voeren. 

Voor pedicurebehandelingen werken wij samen met een netwerk van pedicures. Wij geven u hier graag advies over. 
 
Wanneer de pedicure een bepaalde behandeling niet meer kan, durft of mag, nemen wij de behandeling graag over. In het bijzonder bij patiënten met diabetes mellitus, reuma en vaatlijden.

Bij de meeste zorgverzekeringen worden de kosten voor podotherapie in de aanvullende verzekering vergoed. Bekijk in ons vergoedingenoverzicht wat er door uw verzekering vergoed wordt.

Behandeling

Iedere podotherapeutische behandeling begint met een onderzoek naar uw klachten. Tijdens dit eerste onderzoek kunt u vertellen waar u last van heeft en kijken wij naar de bewegingen van de gewrichten, waar de pijn zit, hoe de drukverdeling onder de voet is, hoe u staat, en tot slot hoe u loopt. Aan het eind van het onderzoek stellen we de diagnose en bespreken we de verdere behandeling met u.

Bij uw eerste bezoek kunt u het beste uw meestgedragen schoenen en eventuele werk- en sportschoenen meenemen. Vergeet niet om ook uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee te nemen, en indien van toepassing uw verwijsbrief.

In het algemeen doen onze behandelingen geen pijn. 
 
Alleen bij enkele specifieke problemen zoals ingegroeide teennagels kan de behandeling gevoelig zijn. Wij overleggen dit altijd met u, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Indien het voor u niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent, kunnen wij ook bij u op huisbezoek komen. Wij verzorgen niet alleen podotherapie in Eindhoven, maar helpen u ook graag met uw voetproblemen in Geldrop, Veldhoven, Waalre, Aalst, Nuenen, Valkenswaard en de andere omliggende gemeenten. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Nee. Voor het maken van een afspraak bij onze podotherapeuten heeft u geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Klik hier om een afspraak te maken.

Wij zorgen ervoor dat u zo veel mogelijk door dezelfde podotherapeut geholpen wordt. Dit is voor u en de therapeut fijner. Soms wordt u door een collega geholpen, bijvoorbeeld als u snel terecht wilt, om een specifieke locatie vraagt, of in geval van ziekte.

Steunzolen

Gemiddeld gaan steunzolen ongeveer twee jaar mee. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de manier waarop u de zolen gebruikt en de mate waarin u transpireert. 
Wel raden wij aan om jaarlijks op controle te komen om te controleren of de zolen nog passen bij uw voeten.

Wij kunnen de steunzolen op maat maken voor alle schoenen met een uitneembaar voetbed. Op deze manier blijft er genoeg ruimte over in de schoen voor uw voet.

Ja, dat kan. De steunzolen kunnen u juist helpen om beter te presteren tijdens het sporten. Als u tijdens uw afspraak aangeeft wat voor sport u doet en uw sportschoenen meeneemt, stemmen wij de steunzolen daarop af. Zo kunt u optimaal en pijnvrij sporten.

Als u meerdere paren schoenen heeft, is het handig om een extra paar steunzolen te bestellen. Zo hoeft u niet iedere keer te wisselen en gaan de zolen langer mee. 
 
Als u binnen 3 maanden uw extra paar bestelt, krijgt u bovendien korting. Wij kunnen het extra paar zolen direct per post naar u versturen. U kunt de bestelling plaatsen via e-mail of telefoon.

Dat kan zeker! Hiervoor heeft u wel pantoffels nodig met een uitneembaar voetbed. Wij geven u hier graag advies over.

Ja, dit is mogelijk. Wij kunnen voor u een slipper of sandaal op maat maken met een ingebouwde steunzool. Zo kunt u ook in de zomer uw steunzolen gebruiken. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden.

Kosten

Bij de meeste zorgverzekeringen worden de kosten voor podotherapie in de aanvullende verzekering vergoed. Bekijk in ons vergoedingenoverzicht wat er door uw verzekering vergoed wordt.

Nee, wij dienen de rekening voor u in. Dit betekent dat u in de meeste gevallen alleen een factuur ontvangt voor het gedeelte dat niet vergoed wordt. Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Voor een vraag over uw rekening, kunt u het beste contact opnemen met Infomedics. Zij verzorgen de financiële afhandeling van de door ons geleverde zorg.

Als u uw rekening niet in een keer kunt betalen, kunt u een betalingsregeling treffen via Infomedics. Dit kan bij rekeningen vanaf €20. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Op onze tarieven pagina vindt u rekenvoorbeelden en de actuele prijzen voor steunzolen.

De tarieven voor een teenstuk (orthese) vindt u hier.

Bedragen en rekenvoorbeelden voor slippers op maat vindt u op onze tarieven pagina.

Als u suikerziekte (diabetes mellitus) heeft, wordt podotherapie vaak vergoed uit de basisverzekering. In dit geval wordt de behandeling betaald door uw zorgverzekeraar. Dit gaat niet af van uw eigen risico. De specifieke voorwaarden hangen af van uw zorgprofiel en ons contract met uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie raden wij u aan om even contact met ons op te nemen.