256 x 158

Voetklachten

Wat is de oorzaak van voetklachten?

Klachten aan uw voet kunnen het lopen of belasten pijnlijk of zelfs onmogelijk maken. De oorzaak kan heel verschillend zijn. Soms worden de klachten veroorzaakt door verkeerde schoenen, waardoor drukplekken en eelt ontstaan, maar meestal is er ook iets binnen in de voet aan de hand. De problemen kunnen veroorzaakt worden door de manier waarop u staat of loopt, overbelasting door sport of slijtage door ouderdom. 

Wat zijn de meest voorkomende klachten?

Hieronder staan enkele voorbeelden van veelvoorkomende klachten aan uw voet. 

U voelt een zeurende of stekende pijn aan de voet. De pijn treedt op aan de zijkant van de voet, aan de onderkant, op de wreef, of op de bal van de voet.

Deze klachten worden vaak veroorzaakt doordat er te hard getrokken wordt aan spieren of pezen. Hierdoor raken deze overbelast en kunnen ze uiteindelijk zelfs beschadigen. Dit zorgt voor een pijn aan de voet die continu aanwezig is. Bij belasting of als u even stil heeft gezeten en dan weer gaat lopen, worden de klachten erger.

U voelt een stekende of tintelende pijn aan de onderkant van de voet die uitstraalt naar de tenen.

Deze klachten worden vaak veroorzaakt doordat er een zenuw klem komt te zitten tussen de middenvoetsbeentjes (Mortonse neuralgie). Ook een verkeerde stand van uw voeten draagt bij aan deze klachten, bijvoorbeeld als uw voet te veel naar binnen of juist naar buiten kantelt.

Hoe behandelen we deze voetklachten?

Wij gaan altijd op zoek naar de oorzaak van de klachten en die pakken we aan. Vaak worden de problemen namelijk veroorzaakt door de manier waarop u staat of loopt. Met een steunzool, aanpassing aan de schoen, of oefeningen zorgen wij dat u op de goede manier gaat staan en lopen. Ook kunnen wij vaak tijdens het eerste bezoek de pijn al verlichten met een taping of een tijdelijke drukverdeling met vilt.