Categories: Stadspodotherapie

Pijn aan de voeten is een veelvoorkomend probleem en kan veel ongemak veroorzaken. Gelukkig zijn de meeste voetproblemen vrij eenvoudig te behandelen. In deze blog bespreken we de meest voorkomende voetproblemen die pijn aan de voeten kunnen veroorzaken en de beste manieren om ze te behandelen. 

Eelt

Bij eelt heb je een verdikking van de huid op de voeten en kan worden veroorzaakt door druk of wrijving op de voeten. Eelt kan pijnlijk zijn en kan worden behandeld door het gebruik van speciale eeltpleisters of door een pedicure. Het is ook belangrijk om goed passende schoenen te dragen om te voorkomen dat eelt terugkomt. 

Likdoorns

Likdoorns zijn kleine, harde plekken op de huid van de voet en kunnen pijnlijk zijn. Ze worden veroorzaakt door druk of wrijving op bepaalde delen van de voet. Likdoorns kunnen worden behandeld met behulp van speciale likdoornpleisters of door een pedicure. Het is ook belangrijk om goed passende schoenen te dragen om te voorkomen dat likdoorns terugkomen. 

Ingegroeide teennagels

Ingegroeide teennagels kunnen pijnlijk zijn en worden veroorzaakt door te strakke schoenen of door het verkeerd knippen van de nagels. De nagel groeit dan in de huid rond de nagel. Ingegroeide teennagels kunnen worden behandeld door het verzachten van de nagel en het laten groeien van de nagelrand over de huid. In sommige gevallen kan een podotherapeut helpen bij het verwijderen van de nagel. 

Hallux valgus

Hallux valgus, ook wel bekend als een scheve grote teen, is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen. Het wordt veroorzaakt door het dragen van te strakke schoenen en kan leiden tot pijn en zwelling. Hallux valgus kan worden behandeld met behulp van speciale orthopedische schoenen en in sommige gevallen kan een operatie nodig zijn. 

Hielspoor

Hielspoor kan pijnlijk zijn en is een aandoening waarbij er sprake is van een verkalking van het bot in de hiel. Het kan worden veroorzaakt door overbelasting van de voet. Hielspoor kan worden behandeld met behulp van fysiotherapie en speciale schoenen. In sommige gevallen kan een corticosteroïde injectie nodig zijn om de ontsteking te verminderen. 

Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende voetproblemen die pijn aan de voeten kunnen veroorzaken en hoe ze kunnen worden behandeld. Als u last heeft van voetproblemen en pijn aan de voeten, is het altijd verstandig om een podotherapeut te raadplegen. Een podotherapeut kan u helpen bij het vinden van de beste behandeling voor uw specifieke probleem. 

Lees meer interessante artikelen