256 x 158

Onze 5 favoriete wandelroutes in Eindhoven

Wandelen is een mooi moment om lekker te ontspannen. Weg uit de drukte van het werk en de frisse lucht in. Daarnaast is het ook nog eens heel goed voor uw lichaam, omdat u fitter wordt en meer spieren opbouwt door het wandelen. Daarom raden we aan om iedere dag zeker een half uur te lopen. Maar natuurlijk wel pijnvrij.

Voor uw dagelijkse beweging is een wandeling naar uw werk, vrienden of de supermarkt ook heel goed. Maar een wandeling door de natuur of via de mooiste plekken in de stad Eindhoven maakt het wandelen nog een stuk leuker. Daarom hebben we onze 5 favoriete plekken in Eindhoven voor u op een rijtje gezet.

Stratumse Heide

Net buiten de wijk Stratum loopt u zo de natuur in. Onze favoriete plek rondom Eindhoven vanwege de afwisseling tussen heide, bossen en enkele mooie vennen. Aan de rand van de wijk kunt u parkeren en vanuit daar begint de wandeling. Het verschil in hoogte, volgens Nederlandse begrippen dan, maakt het anders dan de andere routes rondom Eindhoven.

Genneper Parken en Stadswandelpark

Wat meer richting het centrum van de stad, aan de andere kant van Stratum, is het Stadswandelpark. Leuk om even kort een rondje te lopen. Voor een uitgebreidere wandeling, kunt u onder de ring door om door te lopen naar de Genneper Parken. De weg is relatief vlak en u kunt ook mooi langs de Dommel aflopen. En met de Genneper Watermolen en The Genneper Hoeve heeft u twee opties voor een leuke tussenstop.

Stadswandeling door het centrum naar het oude Philips-hart

Deze route start in het centrum van Eindhoven. Vanuit daar loopt u via het Philips Stadion naar Strijp-S. Het oude hart van Philips is tegenwoordig een combinatie tussen de oude industriële panden en nieuwe moderne gebouwen. En er zijn ook veel plekken waar u lekker een hapje kunt eten. Vanuit daar kunt u de route compleet maken door via Strijp-T nog verder lopen naar het Philips de Jongh park. Maar u kunt ook de trein op het station Strijp-S terug pakken naar het centrum.

Wandelpark Eckart

Ten noorden van onze locatie in Tongelre, ligt het Wandelpark Eckart. Dicht tegen de bebouwde kom aan, maar toch heerlijk rustig. Perfect voor een mooie route door de bossen. Onderweg kunt u de Dommel tegenkomen, open stukken heide of Kasteel Eckart. Als het veel geregend heeft, kan het wel zijn dat u veel plassen tegenkomt. Maar dit park dit is weer een mooi voorbeeld van rustige natuur aan de rand van de stad.

Park Meerland

Deze laatste aanrader is waarschijnlijk het jongste park. Het park is aangelegd in de wijk Meerhoven. U zult zien dat er veel moeite is gestoken om er iets moois van te maken. Van slingerende wandelpaden tot bruggetjes over de beekjes. Het is er op de warme dagen wat drukker met de bewoners uit de wijken, maar dat maakt het niet minder mooi. En als u uw wandeling goed plant, dan kunt u nog de zonsondergang meepakken op de aangelegde heuvel met uitzicht over het park en de wijk. Zoals te zien op de foto hieronder.

Uw favoriete wandeling?

Wat zijn uw favoriete plekken om te lopen? Vertel het ons vooral tijdens uw volgende afspraak. En we hopen dat deze tips u helpen om vaker een mooie wandeling te maken.

Leer meer blogs van Stadspodotherapie