256 x 158

De verschillende soorten steunzolen en hun toepassingen

Heeft u last van voetproblemen? Dan kan het dragen van steunzolen helpen om de pijn te verminderen en uw voeten te ondersteunen. Er zijn veel verschillende soorten steunzolen beschikbaar, elk met hun eigen toepassingen en voordelen. In deze blog bespreken we de verschillende soorten steunzolen en hoe ze kunnen helpen bij het verlichten van voetproblemen:

  • Functionele steunzolen
  • Druk ontlastende steunzolen
  • Sportsteunzolen
  • Diabetische steunzolen
 

Functionele steunzolen

Functionele steunzolen zijn de zolen zoals je die kent van Stadspodo. Ze worden gebruikt om een breed scala aan voetproblemen op te lossen. De normale steunzool die je bij een supermarkt koopt, is niet altijd afdoende als je veel pijn hebt. Functionele zolen zijn op maat gemaakt en speciaal ontworpen om de houding van de voet te corrigeren. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn in de voeten, maar ook bij knie- en rugpijn.

Druk ontlastende steunzolen

Dit zijn in de basis functionele steunzolen, maar dan met een druk ontlastende functie. Ze zijn vaak voorgeschreven voor mensen met hielspoor, Morton’s neuroma of artritis. Druk ontlastende steunzolen zijn ontworpen om de druk te verdelen over de voet en zo de pijn te verminderen. Ze zijn vaak gemaakt van zacht materiaal en comfortabel om te dragen.

Sportsteunzolen

Zoals de naam vermoedt, zijn sportsteunzolen ontworpen voor mensen die actief zijn en extra ondersteuning nodig hebben tijdens het sporten. Ze zijn vergelijkbaar met functionele steunzolen, maar zijn over het algemeen van zachter materiaal gemaakt om de schokabsorptie te verbeteren. Ook de leest, het middenstuk van de zool, is anders. Want als de leest aan de onderkant te breed is, dan gaat de zool sneller bol staan. En dat zorgt voor meer wrijving. Het doel van de sportsteunzolen is om te helpen met het verminderen van pijn en het voorkomen van blessures tijdens het sporten.

Diabetische steunzolen

Diabetische steunzolen worden voorgeschreven aan mensen met diabetes die last hebben van voetproblemen. Ze zijn gemaakt van zacht materiaal en hebben geen harde randen die de voet kunnen beschadigen. Diabetische steunzolen zijn ontworpen om de druk te verminderen om zo wondjes en zweren aan de voeten te voorkomen. Want bij mensen met diabetes leiden die vaak tot ernstige infecties.

Conclusie

Steunzolen kunnen een effectieve manier zijn om voetproblemen te behandelen en pijn te verminderen. Het is echter belangrijk om de juiste steunzolen te kiezen voor uw specifieke probleem. Functionele steunzolen worden op maat gemaakt voor mensen met voetproblemen, terwijl druk ontlastende steunzolen nuttig zijn voor mensen met hielspoor, Morton’s neuroma of artritis. Sportsteunzolen zijn ontworpen voor mensen die actief zijn en extra ondersteuning nodig hebben tijdens het sporten, terwijl diabetische steunzolen zijn ontworpen voor mensen met diabetes die last hebben van voetproblemen.

Neem contact op met Stadspodotherapie om te bespreken welke steunzolen voor u het beste passen bij uw situatie.

Leer meer blogs van Stadspodotherapie