COVID-19

Het zal u ondertussen niet zijn ontgaan. Heel Nederland heeft te maken gehad met de gevolgen van het coronavirus. Zo ook wij. Gelukkig kunnen wij u wel gewoon helpen, maar wel met een aantal aanpassingen. Hieronder leest u wat u kunt verwachten.

Als u een afspraak maakt, zullen wij u eerst een aantal vragen stellen om te kijken of het veilig is om de afspraak in te plannen. Als u of een van uw huisgenoten/gezinsleden bijvoorbeeld verkoudheidsklachten heeft, is het verstandiger om de afspraak op een later moment te plannen.

Tijdens de afspraak in de praktijk vragen wij u om rekening te houden met onderstaande regels:

Samen houden we Corona onder controle. 1. Wat is uw huidige gezondheidstoestand? 2. Kom alleen, tenzij onvermijdelijk 3. Houdt 1,5 meter afstand tot iedereen 4. Verkouden? Bel uw afspraak af. 5. Draag een mondkapje. 6. Kom max. 5 min van te voren 7. Schud geen handen 8. Verlaat na afspraak zo snel mogelijk de praktijk
Maatregelen om het Corona-virus onder controle te houden.

Verder vragen wij u bij binnenkomst om uw handen te wassen en daarna niet meer het gezicht of mobiele telefoon aan te raken. Ook zullen wij u nogmaals een paar vragen stellen over uw gezondheid. Ten slotte adviseren wij u om een niet-medisch mondkapje te dragen in de praktijk en tijdens de behandeling.

Als er contact binnen de 1,5 meter nodig is, dragen wij handschoenen, een mondmasker en een spatscherm. Verder wassen wij onze handen extra vaak en reinigen we de ruimte volgens de geldende hygiënevoorschriften.

Mocht u onverhoopt toch ziek worden terwijl u al een afspraak gepland heeft, neem dan contact met ons op zodat wij de afspraak kosteloos kunnen verzetten. Ook als u een van de volgende vragen met ‘ja’ beantwoordt, vragen wij u om de afspraak te verzetten.

Vragenlijst

 • Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar met neusverkoudheid, mits zij geen koorts hebben en/of benauwd zijnen/of (meer dan incidenteel) hoesten. Behalve als zij een contact zijn van een patiënt met een bevestigde COVID-19 besmetting of als er iemand in het huishouden van het kind is met koorts of benauwdheid.
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heeft u korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Bent u in quarantaine omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
 • Bent u de afgelopen 10 dagen in een code oranje gebied op vakantie geweest?

Extra aanwijzingen

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
 • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
 • Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar u de hand niet schudden.
 • In de behandelkamer houden we ons aan de NVvP Richtlijn Hygiëne en Infectiepreventie en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.